Tres dies al Sud d’Espanya


Dijous, 2 de Juliol: sortim de Manresa cap a l’aeroport de Barcelona. A les 16:55h surt l’avió de Vueling que ens ha de portar a Màlaga.

Aquest arriba puntualment a la capital de la Costa del Sol. Un cop allà, anem directament a buscar el cotxe que hem reservat amb Goldcar, concretament, un Peugeot  206, cotxe petit ideal per moure’s durant tres dies.

Un cop tenim el cotxe, sortim de l’aeroport i agafem una autovia que recorre tota la costa andalusa. Passem per Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, … fins que arribem a Marbella.

L’hotel que hem reservat és diu La Morada más hermosa, i està ubicat al centre del casc antic de Marbella, sens dubte, l’únic punt que val la pena veure d’aquesta ciutat. El cotxe el deixem al pàrquing del mercat, ja que no es pot circular pel casc antic. Aquest pàrquing, és el que està més a prop caminant del centre. Per cert, en aquest pàrquing, hi ha una opció molt bona de deixar el cotxe durant la nit a un preu molt econòmic, però per desgràcia, és una tarifa limitada a un cert número de cotxes!

Deixem el cotxe, agafem la maleta, i anem cap a l’hotel.

Ràpidament el trobem. Està a poc més de 5 minuts caminant.

IMG-20150707-WA0000

A la recepció ens aten una noia molt amable amb un accent andalús que no te desperdici. Lògicament, el nostre accent Català també ens delata.

L’hotel és realment magnífic; petit, amb només 5 habitacions, i la veritat és que ens agrada tot; la ubicació és immillorable, el tracte de tot el personal, la decoració de les habitacions, la petita terrasseta de la número 4 (la nostra), ideal per esmorzar, sense soroll per dormir …

La zona és fabulosa, potser de difícil accès, almenys la primera vegada, algo normal si tenim en compte que està al mig del casc antic, amb l’encant de carrers estrets. Passegem una bona estona pels carrers estrets, fent moltes fotos, ja que cada indret que veiem és una delícia. Les flors que adornen els balcons estan ben cuidades, les esglésies, obertes de bat a bat, criden l’atenció per la gran ornamentació que hi ha, i les nombroses botigues, et criden a que hi entris…

IMG_0134

De llocs per sopar o prendre algo n’hi ha a patades, sobretot a la famosa i bonica plaça dels tarongers, una plaça magnífica, plena de gent sopant…

A les 22:00h anem cap al restaurant que tenim reservat per avui, el restaurant Skina, un petit restaurant ubicat al casc antic, entre uns carrers estrets amb molt encant, i que té una estrella Michelín! La seva especialitat seria la cuina de Vanguardia inspirada amb productes típics andalusos així que ens decantem pel menú de degustació ANDALUCIA.

Gamba blanca malagueña i el seu toc asiàtic

IMG_9994

Suau tàrtar d’espàrrec blanc

IMG-20150707-WA0011

Arròs sec andalús elaborat amb morcilla Rondeña i ceba

IMG-20150707-WA0009

Salmonete a la planxa, enciam de mar i albergínia
IMG_9999

Paletilla de Chivo lechal malagueño  i cuscus vegetal
IMG_0001

A més a més, a part d’això, ens porten un parell de plats més (que no estaven al menú) ja que segons ens diuen, el producte estava al mercat i feia molt bona pinta i realment, tenien molta raó!!!

IMG-20150707-WA0010 IMG-20150707-WA0012

Sensació fresca, amb poma  i albahaca

IMG_0003

Suau tiramisú amb marsala

IMG_0004

Per acabar el gran sopar, ens demanem un parell de Gin Tònics de Seagram’s, mentre seguim conversant amb l’Enrique (un Basc que està sopant sol a la taula del costat) de diferents temes culinaris i de les nostres terres. Al cap d’una estona surt a saludar el Xef Jaume, un Català que fa una anys que porta el restaurant i xerrem una estona amb ell.

En tota paguem 263,78 €, sense els Gin’s, ja que ens convida la casa!! Un gran detall per un enorme sopar.

Ja es tard i estem cansats, de totes maneres, decidim passejar una llarga estona pels buits carrers del centre abans d’anar a dormir.

Divendres, 3 de Juliol: A les 9:00h ens truquen a la porta! En aquest hotel, els esmorzars son servits a l’habitació (sempre que ho deixis anotat a la recepció). Obrim la porta i ens trobem al terra una cistella de pícnic, amb l’esmorzar a dintre.

Suc de taronja natural, unes torradetes, un bikini de salami, un parell de magdalenes, té, cafè, llet, actimels, … o sigui que és súper complert, i a més, al poder esmorzar a la terrassa, encara el fa millor.

IMG_0156

Avui anem d’excursió fins a Ronda.

Caminant anem fins el pàrquing, agafem el cotxe, i seguint les indicacions, agafem l’autovia direcció sud que ens ha de portar fins a San Pedro de Alcántara; aquí, deixem l’autovia i agafem el trencall a Ronda. A partir d’aquí, la carretera canvia; per arribar-hi, s’ha de creuar un port de muntanya, o sigui, que hi ha casi una horeta per arribar-hi.

Un cop allà, deixem el cotxe en un pàrquing que creiem que es força cèntric.

Un cop al carrer, veiem un carrer peatonal molt llarg i el fem; estem al centre de Ronda. El carrer té les típiques botigues que podem trobar a qualsevol ciutat, inclús la nostra; les cadenes de marques de roba estan a tot arreu.

Al final d’aquest llarg carrer, anem a parar a la plaça de braus de Ronda, i just al costat, una grans penya-segats, amb unes vistes a les planes i muntanyes properes espectaculars.

IMG_0026

IMG_0031

Tot i ser aviat, la calor ja comença a notar-se.

IMG_0051

Tot passejant pels vorals del penya-segat arribem a la gran atracció turística de Ronda: el Pont nou. Aquest pont és sent dubte, una meravella arquitectònica, per la seva alçada i per la seva gran bellesa. Hi ha moltes maneres de fotografiar-lo, però el millor, es baixant per un camí sinuós i complicat, amb mal estat … així que, cap allà anem.

IMG_0039

Un cop aquí, hi ha turistes de tot arreu (ens quedem al·lucinats de la gran quantitat de turistes que hi ha a Ronda). Fem unes quantes fotos, i tornem cap a dalt. Seguim voltant pel centre, entre en algunes botigues d’artesans, molt boniques per cert, ja que tenen ceràmiques interessants.

IMG_0049

No tenim més temps, per tant, tornem cap al cotxe; això si, deixem les portes obertes a una altre visita nocturna a Ronda; de ben segur, que ha de ser un gran plaer poder veure aquesta ciutat il·luminada…

Al cap d’una hora ja tornem a ser a Marbella; deixem el cotxe al mateix pàrquing i anem a dinar.

El restaurant escollit és un local freqüentat sobretot per la gent local, segons ens ha comentat la noia de l’hotel. El lloc és diu Bar El Cordobés. Quan arribem, el local està ple, amb gent esperant a la barra de dintre; demanem una cervesa fresca i al cap de 10 minutets, ja ens criden per seure. El servei és correcte i ràpid.

IMG_0059

Només arribar a la zona (està dintre del casc antic), ja veiem una brasa amb unes quantes sardines (espetos) i clar, no ens podem estar de demanar-ne. El local no té massa encant, però el menjar es molt correcte.

IMG_0056Per tant, fem unes sardines, una amanida de pebrot vermell i uns salmonets fregits, més un parell de copetes de vi … i tot per 28,20 €! Per qualitat / preu, el lloc és excel·lent!

IMG_0057

Acabem el dinar i anem cap a l’hotel a canviar-nos, ja que tenim ganes d’anar a la platja.

Hi ha poca gent circulant pel centre, moment ideal per fer algunes bones fotos.

IMG_0067

Fins a la platja, hi tenim més o menys uns 15 minutets a ritme tranquil. Travessem el casc antic, creuem la gran avinguda de Marbella i baixem pel carrer dels restaurants de Marbella, i ens plantem al passeig marítim. Els restaurants encara estan plens d’estrangers, que no sabem si encara dinen o ja sopen!

La primera impressió de la platja és que la sorra és fosca! La segona, que l’aigua està molt freda!!! De totes maneres, com que fa molta calor, s’agraeix aquesta fresca aigua, ja que et quedes com nou. Ho demanem a una gent i ens comenten que és degut als forts corrents del oceà Atlàntic.

A les 19h, després d’una bona dosi de sol, tornem a l’hotel, ens canviem i sortir a passejar una estona relaxadament.

IMG-20150707-WA0004 IMG_0138 IMG_0124

Ens assentem en una terrasseta i ens demanem una beguda, tot fent temps fins l’hora de sopar.

IMG_0072

Per sopar anem al Restaurante Merchan, al poble de San Pedro de Alcántara, a pocs quilometres de Marbella. El taxi ens deixa casi al costat del restaurant.

Anem aquí per recomanació del Xef Jaume del restaurant Skina. Tal i com ens va dir la nit abans, és un dels millors llocs per menjar fritura, per tant, al matí ja tenim taula reservada.

Per menjar, ens deixem guiar una mica pel cambrer i ens agafem a les seves recomanacions: patates picants, musclos, boquerons victorianos, puntillitas i salmonetitos, acompanyat d’unes copetes de vi blanc. Tot això més un postre, per 67,30 €. El preu és elevat, però realment s’ho val. Les “frituras” son excel·lents i el tracte, també.

IMG_0080  IMG_0076 IMG_0075

IMG_0077

Agafem un taxi de nou cap a Marbella.

Les terrasses del casc antic, la majoria ja estan buides i els cambrers ja comencen a recollir taules…

Dissabte, 4 de Juliol: De nou, un truc a la porta, i un cistellet amb l’esmorzar! Quin bon despertar …

Com que el cel es lleva tapat (tot i fer calor), enlloc d’anar a la platja, anem fins a Puerto Banús, el lloc dels rics de Marbella.

Agafem el cotxe, i amb uns 15 minuts, ja l’hem aparcat i tot.

Allà, realment no hi ha molt per fer al ser una zona privilegiada i dedicada a la gent rica (de diners, clar). Un port esportiu ple d’embarcacions, velers, iots, … i cada cop més grans… i al costat, els ferrari, porche, …i a l’altre costat, les botigues, per si no en tenen prou.

IMG_0106

Tot i això, la passejada val la pena, ja que uns enamorats de la mar com nosaltres, sempre gaudeixen al veure aquestes embarcacions.

Al final, ens parem i tot a comprar en una botiga, la SuperDry. Aquesta és més assequible.

Tornem cap a Marbella, deixem el cotxe, fem una passada ràpida per l’hotel per canviar-nos de roba i ens preparem per anar a la platja!!!

IMG_0120

Dinem al carrer on hi ha la concentració més grans de restaurants de Marbella (calle Miguel Cano), concretament a Casa Lola. Escollim aquest ja que ens l’han recomanat a l’hotel. El lloc, és dels més bonics que hi ha al carrer, amb una bona terrassa i una decoració correcte.

Escollim dues mini hamburgueses de vedella, musclos amb salsa Jerez, braves, croquetes, ous trencats amb virutes de pernil i unes copetes de vi. El preu final és de 40,85€.

IMG_0119

Al final, surt la propietaria, la Lola, una catalana que al sentir-nos parlar, ens vol saludar! Conversem un parell de minutets amb ella, de Marbella, del menjar i del temps! Les típiques converses, no?

Tenim tota la tarda lliure, per nosaltres, i que millor que passar-la tombats a la platja …

Sobre les 19h, tips de sorra fosca, i d’aigua fresca, tornem cap a l’hotel.

Finalment anem tot caminant pel bonic passeig marítim fins al restaurant Ta-Kumi, un dels bons Japonesos que es poden trobar a Marbella. El restaurant és propietat del jugador del Reial Madrid, Arbeloa.

Hi ha la possibilitat de menjar a l’interior o a l’exterior; ja que la temperatura és molt bona, reservem a fora.

Demanem Niku-Gyoza, tempura de peix i verdura, rolls califòrnia de tonyina, sashimi de salmó, niguiris de tonyina, i un tempura roll especial de la casa. Paguem 70,90 €, sense postre i amb un parell de copes de vi blanc.

 IMG_0146 IMG_0147

De tornada, també pel passeig marítim, ens parem en un dels molts bars que hi ha a mirar el final de la copa Amèrica de futbol entre Xile i Argentina; el públic, majoritàriament Argentí, està emocionadíssim amb la possibilitat de guanyar aquesta copa. Finalment, Xile guanya als penals, i la decepció és fa patent entre els nombrosos argentins que hi ha.

Ja son casi la una de la matinada, i l’ambient a aquesta zona encara és gran, en canvi, de camí a l’hotel, les terrasses del casc antic ja estan pràcticament totes tancades. Dona molt plaer caminar a aquesta hora per aquests carrerons il·luminats únicament amb les faroles dels carrers!

Diumenge, 5 de Juliol. Avui, quan ens piquen a la porta, ja fa una estona que estem desperts; amb la maleta ja llesta, agafem la cistella amb l’esmorzar i sortim a la terrassa de l’habitació. Al ser el darrer, potser es degusta més!

Un cop estem preparats, baixem a l’hotel, paguem la factura i ens acomiadem del agradable personal de l’hotel. Realment, la nostra estança a aquest petit lloc ens ha captivat molt.

Com que l’avio surt a la una del migdia, tenim temps de fer alguna visita durant el matí, per tant, anem cap a Mijas, un dels pobles més bonics d’Andalusia.

Agafem l’autovia direcció Màlaga, i quan estem a pocs quilometres, sortim a la sortida de Mijas. El poblet, tot blanc, es pot veure des de la mateixa autovia. Pugem una carretera durant uns tres quilometres, amb un gran desnivell! Sort que hi ha doble carril i que podem avançar als autobusos carregats de turistes.

Un cop arribem a Mijas, es pot deixar el cotxe en un pàrquing que hi ha al principi del poble, però us recomano que no el deixeu allà, ja que queda bastant allunyat del centre. Seguim en cotxe i aparquem pràcticament al costat de la zona peatonal. Aquí hi ha el “Carromato de Max”, un museu de miniatures que recull articles petits d’art. No hi entrem, ja que preferim veure el pintoresc poble.

Agafem el primer carrer i ja veiem que estem davant d’un poble amb molt encant. Totes les façanes blanques, amb torretes a les parets, plenes de plantes, amb molt color, totes seguint la mateixa estètica …

IMG_0164

Arribem a la plaça del centre, la plaça de la constitució, amb terrasses i amb botigues, sense gent, ja que es bastant aviat. Els diferents bars i restaurants també segueixen la tònica del poble, posant a les seves taules flors que fan joc amb les altres.

IMG_0166

Seguint la plaça, agafem un carrer que ens porta de ple en un mirador al poble.

IMG_0172

Seguim caminant cap a la part alta del poble, fins que arribem a un altre mirador; aquí hi ha l’església de la Immaculada Concepció, rodejat d’algunes fonts i jardins.

IMG_0176

Just al costat del gran mirador, trobem la plaça de toros de Mijas www.museotaurinodemijas.com. L’entrada val 4 € per persona. A l’interior, hi ha una petita botigueta, on comprar alguns records de l’estada. Des d’aquí, ja es pot entrar cap a la plaça construïda el 1900.

IMG_0180

Primerament, entres directament a la plaça, amb la típica sorra i les petites grades al costat. Després, dones la volta i veus el lloc on hi ha els toros que han de sortir a la plaça. Des del balcó de la presidència, una imatge molt bucòlica del poble: la plaça sencera, amb el poble al costat esquerra i les muntanyes que rodegen pel davant. I si girem la mirada cap al costat dret, es veuen els pobles marítims com Benalmadena o Torremolinos, amb el mar de fons.

IMG_0193

Nosaltres, que som totalment anti-taurins, gaudim de la visita de la plaça. Al sortir de les graderies, passem pel passadís per on surt el torero, veiem la capella, i el lloc on guarden el material que utilitzen per torturar als indefensos animals!

Com a edifici es bonic, com a espectacle, és un autèntic drama!

Baixem per una baixada i anem de nou a la plaça central, i d’aquí ens desviem per altres carrers. S’ha de dir que tot el poble es atractiu, sobretot el centre, però hi ha molts carrers per on passar.

IMG_0215

Tot passejant tornem cap al cotxe, quan ens creuem amb el primer burro-taxi. Ara, tot i la calor, ja hi ha més gent pel poble, i comencen a passar els primers taxis carregats pels burros.

Deixem enrere el poble i anem cap a Màlaga; no tenim gaire temps per més, ja que a les 12h em de ser a l’aeroport. Tornem el cotxe al caòtic pàrquing, i anem cap a la terminal de sortides.

Abans de marxar, tenim una estona per poder dinar ràpidament i passejar per les botigues que hi ha.

L’avió ja ens espera a la pista; ara, una horeta llarga i ja serem a Barcelona, amb ganes de veure a la nostra petita de nou!!

IMG_0222

Un gran cap de setmana llarg, amb visites a pobles amb molt encant i una gastronomia espectacular!!!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s